Sinds november 2012 is het vanwege de veiligheid en de mogelijke schade aan tanden bij onjuist gebruik,  alleen bij de tandarts nog toegestaan hogere concentraties van het bleekmiddel te gebruiken.

In onze praktijk wordt gebruik gemaakt van de bleekmethode waarbij bleeklepels  ’s nachts door de patiënt worden gedragen. Dit zijn kunststofplaatjes die speciaal voor uw gebit op maat gemaakt worden. Dit zorgt ervoor dat er zo effectief mogelijk met zo min mogelijk risico’s voor het tandvlees kan worden gebleekt.

Bij bleken wordt alleen uw eigen tand witter, vullingen en kronen kleuren niet mee.

Er worden eerst afdrukken genomen. Hierna komt u terug voor het passen  van de kunsstofplaatjes en voor de instructie. In de periode dat er gebleekt wordt, wordt er tussentijds een afspraak gepland om te controleren of de gewenste kleur is bereikt en om te controleren of het bleken niet te hard gaat.

Vaak is na enkele weken het gewenste resultaat bereikt. Na een aantal dagen zult u al merken dat de tanden witter worden. Het resultaat is mede afhankelijk van het feit of u rookt. Normaal gesproken dient de bleekprocedure om de 2-4 jaar herhaald te worden.

Is bleken schadelijk voor mijn tanden?

Met de middelen die we gebruiken gaat het bleken geleidelijk. Het glazuur wordt wel wat poreuzer, waardoor het zo kan zijn dat de tanden in het begin wat gevoeliger zijn. Mede om die reden controleren wij tussentijds hoe het gaat met het bleken en krijgt u van ons een spoelmiddel mee dat de tanden beschermt.

Hoeveel kost het bleken?

Inclusief de afdrukken, bleekgelspuitjes (2x) en het consult dat tussendoor gepland wordt komen de kosten uit op ongeveer 300 euro. Zie ook onder tarieven

Intern bleken bij een tand waar een wortelkanaalvulling in zit

In een situatie waarbij er een wortelkanaalbehandeling in de tand aanwezig is, kan het zijn dat er gekozen wordt om de tand vanuit de binnenkant te bleken, dit wordt intern bleken genoemd.

De vulling wordt eruit gehaald en er wordt bleekgel in de tand aangebracht. Hieroverheen komt een noodvulling zodat u gedurende de tijd van het bleken, meestal een week, gewoon kunt eten en drinken.