Veel mensen hebben angst voor de tandarts, dat is niets om u voor te schamen. We kunnen u hierbij helpen.

Voor mensen met (extreme) angst is de drempel  erg hoog om weer naar een tandarts te gaan. Wel is dit een  erg belangrijke stap die genomen dient te worden want eens komt er een moment dat u gedwongen wordt te komen vanwege problemen. Graag zijn we dit moment voor en werken graag met u aan het reduceren van de angst en ons doel is dan ook om u angstvrij naar de tandarts te laten komen. Stap voor stap wordt dit opgebouwd.

In onze praktijk hebben we veel mensen onder behandeling met angst voor de tandarts. Maak uw angst bespreekbaar. Vaak spelen vervelende ervaringen bij de tandarts in uw jeugd of juist op latere leeftijd een grote rol in het onstaan van de angst. We zijn gebonden aan beroepsgeheim en u kunt openlijk met ons over uw angst praten.

Wanneer wij weten dat iemand angstig is, plannen we extra tijd in om u zoveel mogelijk uit te kunnen leggen over wat u kunt verwachten. Vaak speelt het verlies van controle of het niet weten wat er komen gaat een grote rol bij de angst voor de tandarts. Alles gebeurt uiteraard in overleg met u en we kijken waar u op dat moment aan toe bent.

Afhankelijk van het type en de mate van angst wordt er eerst een gesprek gepland en wordt er in een later stadium eerst alleen in de mond gekeken. In het gesprek wordt bepaald wat en op welke manier we iets voor u kunnen betekenen en hoe we de angst kunnen reduceren.  Pas wanneer we merken dat u toe bent aan een volgende stap gaan we verder.

Graag begeleiden we u om weer angstvrij naar de tandarts te kunnen komen.

Neemt u voor meer informatie gerust contact op met de praktijk.