Vanaf wanneer moet mijn kind voor controle komen?

Wij pleiten ervoor om uw kind al zo vroeg mogelijk mee te nemen bij controles zodat uw kind kan wennen aan de omgeving en de geluiden. Vanaf 2 jaar komen de kinderen voor controle. Op deze leeftijd zijn meestal alle melktandjes doorgebroken.

Ik heb een prothese, waarom word ik toch opgeroepen voor controle?

De kaak slinkt in de loop van de jaren, wanneer een prothese niet op tijd wordt opgevuld kan het voorkomen dat er wondjes in de mond gaan ontstaan. Ook slijten de tanden en kiezen van een prothese. Bij de controles kijken we niet alleen naar de prothese, maar wordt ook de gehele mond nagekeken om te kijken of er geen afwijkingen te zien zijn, helaas kunnen vormen van kanker namelijk ook in de mond voorkomen.

Is een harde tandenborstel beter dan een zachte of een mediumtandenborstel?

Nee, wij adviseren een zachte of medium tandenborstel. Een harde tandenborstel zorgt zeker bij te hard poetsen voor beschadigingen aan het tandvlees en in sommige gevallen ook aan de tand zelf.

Is elektrisch poetsen beter dan poetsen met een handtandenborstel?

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat elektrisch poetsen beter is dan het poeten met een handtandenborstel. De ervaring leert echter dat een handtandenborstel vaak te kort en niet op de juiste manier wordt gebruikt. In veel gevallen is het effectiever om elektrisch te poetsen. Vraagt u ons om advies.